UrbanAir, aplicația care integrează toate soluțiile de mobilitate alternativă

Platforma cu capital românesc Neobility a lansat aplicația UrbanAir, care integrează toate soluțiile de shared mobility (biciclete, trotinete, mașini). În București, pe platformă sunt disponibili 12 furnizori diferiți, printre care și I’Velo, proiect dezvoltat de Asociația Green Revolution.

UrbanAir are scopul de a satisface, în special în contextul creat de pandemie, nevoile de deplasare din interiorul orașelor. Astfel, platforma oferă utilizatorilor cele mai bune variante de mișcare alternativă, adecvate în funcție de locul în care se află și destinație: bicicletă, trotinetă, mașină etc.

În România, aplicația este disponibilă în orașele unde este prezentă mai mult de o soluție de shared mobility. În Capitală, pe platformă sunt disponibili 12 furnizori diferiți de trotinete electrice, biciclete sau mașini, toate opțiunile în regim de sharing. În total, în prezent, aplicația este funcțională în 60 de orașe din întreaga lume, cu peste 100 de furnizori de mobilitate alternativă.

„Prin Neobility ne-am propus să dezvoltăm soluții de mobilitate urbană prin intermediul cărora să ajutăm oamenii să se deplaseze cu o mai mare flexibilitate. Mai mult decât atât, în contextul actual creat de criza medicală, este necesar ca metodele de deplasare să fie cât mai sigure. Aici va satisface nevoile clienților UrbanAir, un radar de mobilitate alternativă care reunește toți furnizorii de shared mobility dintr-un oraș, astfel încât să avem la îndemână cel mai apropiat vehicul în orice moment. În acest fel mobilitatea urbană alternativă poate deveni un segment integrat în mod unitar, dedicat deplasărilor de zi cu zi, pe care să ne putem baza”, a declarat Mihai Rotaru, founder & CEO al Neobility.

Aplicația este disponibilă gratuit pentru iOS în App Store și Android în Play Store, iar utilizatorii își pot face cont pe baza numărului de telefon. Aceștia pot vedea în timp real pe hartă toate vehiculele puse la dispoziție prin shared mobility din orașul în care se află.

La nivel global există peste 300 de servicii diferite de mobilitate în regim sharing în aproape 800 de orașe. Totodată, modalitățile de transport alternativ vor continua sa ia amploare, mai ales în contextul crizei medicale generate de COVID-19 și a normelor impuse pentru distanțarea socială. Posibilitatea de a accesa cu ușurință soluțiile de shared mobility dintr-un oraș reduc, pe de o parte, necesitatea de mașini proprii și are, pe de altă parte, un impact pozitiv asupra traficului și a poluării din orașe.

Neobility are în plan să regândească şi să rezolve nevoile de transport în comun. Ținta este eliberarea traficului, dar și eficientizarea consumului de energie, creşterea calității aerului și creşterea gradului de confort şi scurtarea timpilor de tranzit pentru un număr mare de oameni. Pe măsură ce planurile de extindere ale Neobility vor fi derulate, aceasta poate deveni o platformă pe care oraşele să o adopte pentru a-şi optimiza transportul public, care presupune şi o integrare funcțională cu celelalte soluții de transport personal.