VIDEO Fiecare ceașcă de cafea Nespresso va avea o amprentă de carbon neutră până în 2022

VIDEO Fiecare ceașcă de cafea Nespresso va avea o amprentă de carbon neutră până în 2022

Nespresso și-a lua angajamentul ca până în 2022 fiecare ceașcă de cafea Nespresso, atât din gama pentru acasă cât și din gama profesională, să aibă o amprentă de carbon neutră. Acest nou obiectiv ambițios vine să completeze acțiunile pe care compania le-a întreprins în ultimii 10 ani pentru a-şi reduce emisiile de carbon şi a le compensa pe cele rămase prin reîmpăduriri.

“Schimbările climatice sunt parte din realitatea pe care o trăim, iar viitorul depinde de accelerarea și lărgirea obiectivelor de sustenabilitate. Astfel, ne luăm angajamentul de a ne intensifica eforturile în așa fel încât să reușim ca nu mai târziu de 2022 să le oferim consumatorilor posibilitatea de a savura o cafea excepțională, cu o amprentă de carbon neutră. O cafea realizată folosind cele mai bune și mai rare boabe de cafea, obținute în mod sustenabil. Cred sincer că, atât afacerea noastră cât și industria cafelei, pot fi forțe ale binelui în ceea ce privește acest subiect urgent şi important”, a declarat Guillaume Le Cunff, CEO Nespresso.

https://www.facebook.com/watch/?v=601936060475730&extid=EYWlRYIJWDrkdBAx

Compania și-a atins obiectivul de a neutraliza amprenta de carbon generată de procesele operaționale  încă din 2017, iar acum își îndreaptă eforturile către neutralizarea emisiilor de carbon care apar ca urmare a operațiunilor logistice și în ciclul de viață al produselor.

Pentru a neutraliza integral emisiile de carbon, Nespresso va reduce şi mai mult emisiile de carbon, va reîmpăduri zone extinse în cadrul plantaţiilor de cafea și în împrejurimile acestora și va finanța și susține deopotrivă proiecte de înaltă calitate în ceea ce priveşte compensarea emisiilor de carbon.

Reducerea emisiilor de carbon

Un element esențial în viziunea Nespresso este eliminarea emisiilor de carbon din întreg lanțul operaţ Acțiunile imediate în acest sens includ:

  • Folosirea energiei sustenabile în cadrul tuturor operaţiunilor, cu ambiţia de a utiliza energie regenerabilă în proporţie de 100% în toate magazinele Nespresso şi creșterea proporției în care este folosit biogazul în procesele de producție
  • Îmbunătățirea circularității produselor Nespresso și a ambalajelor acestora: folosirea plasticului reciclat în fabricarea espressoarelor Nespresso și a aluminiului reciclat, sau a aluminiului virgin obținut prin procese cu emisii de carbon reduse, în producerea capsulelor de cafea.

Plantarea copacilor în cadrul plantaţiilor de cafea și în împrejurimile acestora

Cu ajutorul partenerilor de la PUR Projet, Nespresso va tripla numărul copacilor plantați în țările producătoare de cafea cum sunt Columbia, Guatemala, Etiopia și Costa Rica.

Accelerarea acțiunilor care au un impact pozitiv imediat

Nespresso va investi în proiecte menite să susțină conservarea și restaurarea pădurilor precum și proiecte prin care comunitățile de fermieri vor implementa soluţii energetice sustenabile și regenerabile.

“Schimbările climatice se întâmplă acum, ceea ce înseamnă că toți trebuie să ne asumăm responsabilitatea și să acționăm în consecință cât mai repede.” a spus George Clooney, actor, Brand Ambassador Global pentru Nespresso și membru al Comisiei pentru Sustenabilitate Nespresso. “Nespresso înțelege această urgență și pune mediul înconjurător și oamenii deopotrivă în centrul tuturor alegerilor pe care le face. Aceste ambiții şi această viziune vin să completeze angajamentul companiei pentru sustenabilitate, angajament în care am avut privilegiul să mă implic în ultimii șapte ani. Am văzut cât de departe am ajuns în tot acest timp și sunt nerăbdător să văd binele pe care Nespresso îl poate face în următorii 10 ani.”