Bill Gates va investi 2 miliarde de dolari pentru a preveni schimbările climatice

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, vede aparent că lupta împotriva schimbărilor climatice nu numai ca o sarcină gigantică care afectează pe toată lumea, ci și ca o oportunitate pentru noi investiții. 

După cum a spus Gates într-un interviu pentru publicaţia Handelsblatt, el intenționează să investească în total aproximativ două miliarde de dolari în proiecte și startup-uri care lucrează pentru a opri schimbările climatice în următorii cinci ani. Gates este încă unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu o avere de peste 100 de miliarde de dolari.

110 miliarde de dolari anual pentru cercetare

Pentru a evita o catastrofă climatică, sunt necesare numeroase inovații, a spus Gates în interviu. Nu este imposibil, dar totuși este foarte, foarte dificil, a adăugat el. În noua sa carte, Gates cere, printre altele, ca omenirea să se străduiască să elimine toate emisiile de CO2 până în 2050.

Gates a cerut, de asemenea, o creştere de cinci ori a investiţiilor guvernamentale în cercetarea energiei curate şi a altor inovaţii climatice din întreaga lume în următorul deceniu.

Acesta estimează că va fi nevoie de cel puţin 110 miliarde de dolari anual pentru cercetare.

Pentru a evita iminenta catastrofă climatică, trebuie să existe schimbări în economie care ar trebui să aibă loc mai repede decât oricând. Aceasta ar include taxe pe emisiile de CO2, tranzacționarea certificatelor și investiții masive în surse alternative de energie, cum ar fi energia solară și energia eoliană.

Printre altele, Gates a cerut guvernelor din întreaga lume să multiplice investițiile în cercetarea surselor de energie curată și alte inovații în următorul deceniu. Gates crede că aproximativ 110 miliarde de dolari ar trebui strânși anual pentru a atinge efectiv obiectivele pe care le-a menționat.