CEZ rămâne cel mai mare producător privat de energie regenerabilă din România

Grupul CEZ în România a rămas cel mai mare producător privat de energie regenerabilă din ţară, potrivit datelor Raportului Anual al Grupului și Raportului de Sustenabilitate 2019.

Turbinele din parcul eolian Fântânele – Cogealac au produs un total de 1 185 GWh producţie netă, iar sistemul hidroenergetic de lângă Reşiţa a produs 54 GWh în 2019, o producţie totală mai mică cu 14 GWh în comparaţie cu 2018, ca urmare a precipitaţiilor reduse.

CEZ Vânzare şi-a îndreptat atenţia către promovarea produselor verzi, lansând în luna februarie a anului 2019 produsul Sisteme Fotovoltaice pentru #Acasă. În luna august 2019 compania a lansat o ofertă națională de energie 100% regenerabilă, destinată atât clienților casnici, cât și companiilor.

Energia provine integral din cel mai mare parc eolian de pe uscat din Europa, deținut de Grupul CEZ în Dobrogea, cu o putere totală instalată de 600 MW.

Un alt punct de interes pentru CEZ Vânzare în 2019, a fost eficienţa energetică și combaterea sărăciei energetice, motiv pentru care furnizorul de energie electrică şi gaze naturale s-a implicat în proiectul european SocialWatt care promite implementarea unor măsuri specifice care vizează consumatorii de energie aflați în această situație.