Cum alegi cele mai potrivite accesorii pentru baie?

Daca ai in vedere o redecorare a baii tale, va trebui sa acorzi o atentie sporita ofertei de accesorii baie.

Spre deosebire de renovare, care implica schimbarea in profunzime a gresiei, faiantei, chiuvetei sau cazii, redecorarea are in vedere obiecte care sunt mai usor de manevrat.

Exemple de accesorii pentru baie pe care le poti include:

  • Baterii;
  • Robineti;
  • Mobilier;
  • Capac toaleta;
  • Perdea de dus;
  • Suport pentru hartia igienica;
  • Dozator sapun;
  • Rafturi detasabile;
  • Covoras baie.

Exista mai multe tipuri de accesorii pentru baie, unele fixe, altele mobile. Unele au rol functional, altele au rol estetic. In functie de aceste caracteristici, iti va fi mai usor sa detaliezi bugetul de care vei avea nevoie pentru aceasta activitate.

Corpurile de baie sunt incluse in categoria elementelor permanente, care sunt fie instalate (fixate), fie sunt conectate la tevi de alimentare sau scurgere. Acestea sunt destul de greu de montat/demontat, si din acest motiv au o viata estimata de pana la 25 de ani in unele cazuri.

Cand vine vorba despre accesorii pentru baie, avem in vedere elemente decorative sau functionale, dar care se monteaza usor sau pot fi utilizate imediat, fara operatiuni in plus. Singura conditie este ca aceste accesorii pentru baie sa aiba un loc disponibil, unde sa poata fi asezate.

Stilul pe care l-ai abordat in baie va determina si tipul de accesorii pe care le vei alege. Un design contemporan va necesita piese moderne si minimaliste, in timp ce in decor traditional ar putea insemna accesorii de baie mai detaliate, cu design special si materiale specifice, cum ar fi ceramica. Orice ai alege, asigura-te inainte ca vei cumpara doar accesorii baie care se potrivesc cu gresia si faianta, dar si cu restul elementelor de design din incapere.

Capacul de la toaleta face si el parte din categoria de accesorii pentru baie functionale si decorative. Iti doresti un model care sa fie moale si comod, eventual dintr-un material care nu se simte rece, dar in acelasi timp vrei sa fie si estetic, astfel incat sa aduca un plus de imagine baii tale.

Perdeaua de dus este un element de impact foarte mare, datorita dimensiunii sale, care va domina toata incaperea. Intra in categoria de accesorii functionale si decorative, deoarece impiedica imprastierea apei in toata incaperea. O perdea de dus este ideala daca vrei sa ai si un covor in baie, dar ti-e teama ca il vei uda. Perdeaua de dus trebuie ingrijita cu grija, eventual stearsa de apa, pentru a evita dezvoltarea mucegaiului.

Un covoras este un detaliu de caldura si culoare in orice baie, cu singura conditie sa nu fii genul care stropeste totul in jur atunci cand face baie. Decat sa ai un covor imbibat cu apa si in pragul mucegaiului, mai bine renunti la el sau alegi un model din plastic. Daca poti sa mentii umezeala si apa imprastiata la un nivel decent, atunci te vei bucura sa ai printre alte accesorii pentru baie si un covor pufos, astfel incat sa poti merge si aici descult, fara teama ca iti vor ingheta talpile pe gresie.

Suportul pentru sapun face la randul lui parte din categoria accesorii pentru baie foarte apreciate. Indiferent ca este vorba despre sapun solid sau despre sapun lichid, o sa ai nevoie de un suport ori un dispozitiv care sa protejeze sapunul. Alege obiecte din plastic daca stii ca nu esti o persoana foarte grijulie, sau obiecte din sticla ori ceramica daca vrei ceva mai elegant si deosebit.

Suportul de prosoape poate sa fie unul fixat in perete, sau un stativ de sine statator. Poti alege un stativ din categoria accesorii pentru baie, realizat dintr-un material de calitate, cum ar fi lemnul sau inoxul. In functie de restul detaliilor care iti decoreaza baia, alege obiecte mai discrete sau de dimensiuni mai mari.

Pentru cada poti alege produse din gama Grohe, vezi aici, de pe www.baterii-lux.ro.