Cum facem ciorba de urzici a la grec

Cum facem ciorba de urzici a la grec

Urzicile sunt extrem de gustoase si sunt adevarat izvor de sanate pentru organism. Cum vine primavara, urzicile apar peste tot, la fel stevia, loboda, iar in paduri, leurda sau usturoiul salbatic, noua ne plac foarte mult. Profitam din plin si gatim tot felul de bunatati!

Ciorba de urzici a la grec reteta  cu smantana, galbenusuri si orez. Cum se face ciorba de urzici? Cea mai buna ciorba a la grec de urzici, reteta scrisa si video pas cu pas.

Ciorba de urzici a la grec

Ce ingrediente folosim pentru reteta de ciorba de urzici a la grec?

Ciorba de urzici a la grec

Vom obtine 4 l de ciorba (10 portii).

Ciorba de urzici a la grec
Ingrediente
  • o mana generoasa de urzici
  • 1 ceapa mare taiata cubulete
  • 2 linguri de orez
  • 3 galbenusuri
  • zeama de la 1-2 lamai, dupa gust (puteti acri cu bors sau otet)
  • morcov
  • patrunjel, telina, pastarnac radacina
  • marar si patrunjel verde
  • 200 g de iaurt gras sau smantana
  • sare

Cum se face reteta de ciorba de urzici a la grec?

Punem 3,5 litri de apa la fiert. In aceasta punem morcovul, ceapa si radacinoasele (patrunjel radacina, telina radacina, pastarnac radacina, ce aveti la indemana si ce va place).

Punem capacul si lasam sa fiarba timp de 10 minute.

Dupa acest timp, adaugam orezul si mai lasam sa fiarba pentru inca 10 minute.

Peste galbenusuri adaugam o lingurita de sare, le amestecam bine si le lasam deoparte, in felul acesta isi vor intensifica mai tare culoarea, vor avea o culoare intensa si frumoasa.

Adaugam urzicile si lasam sa mai fiarba inca 5 minute.

Ciorba de urzici a la grec

Turnam si zeama de lamaie in ciorba. In loc de aceasta puteti folosi bors pentru acrit, veti face un bors de urzici delicios. De asemenea, puteti sa inlocuiti zeama de lamaie si cu otet. Acriti cu ce va place mai mult.

Ciorba de urzici a la grec

Amestecam iaurtul cu galbenusurile si sarea, punem acest amestec intr-un castron mai mare si scoatem putin cate putin din zeama ciorbei, amestecand constant.

Trebuie ca amestecul acesta sa ajunga la aceeasi temperatura cu ciorba clocotita, apoi il turnam peste aceasta.

Lasam ciorba sa dea in clocot si mai potrivim gustul apoi. Daca doriti, puteti adauga acum si cateva felii de ardei iute sau piper, dupa gust.

Stingem focul si adaugam verdeata deasupra.