Salata de sfecla rosie cu nuci si branza – este o ancare foarte gustoasa, hranitoare, sanatoasa si usor de preparat. Combinatia dintre sfecla, branza si nuci este minunata. Este un preparat ideal ca garnitura la fripturi sau poate fi o cina sanatoasa.
Ce ingrediente folosim pentru reteta de salata de sfecla rosie cu nuci si branza?
- -500 gr de sfecla rosie
- – o jumatate de ceapa rosie
- -12 nuci
- -100 gr de branza
- -cateva frunze de ceapa verde
- -sare si piper
- -2 linguri de otet
- -2 linguri de ulei
- -2 frunze de salata verde
Cum se face reteta de salata de sfecla rosie, nuci si branza?
Eu am folosit sfecla rosie in vid care era deja fiarta, doar am scurs-o si am taiat-o cubulete.
Daca folositi sfecla rosie proaspata se procedeaza astfel:
Se spala sfecla.
Se pune sfecla la fiert in apa cu sare pana se inmoaie si intra furculita in ea.
Se scurge si se curata de coaja.
Se taie cubulete.
Intr-un bol se amesteca sfecla rosie taiata cubulete, ceapa rosie taiata julienne, sare, piper, ulei, otet, nucile prajite si branza taiata cubulete, frunzele de salata maruntite.
Se opresc cateva nuci si cubulete de branza pentru decor.
Se presara deasupra frunze de ceapa verde maruntite.
Pofta buna!