Drumul către aeroportul Otopeni s-a complicat: modificările intră în vigoare de astăzi

Dacă plănuiești o ieșire din țară de pe Aeroportul Otopeni sau, pur și simplu, iei pe cineva de la aeroport, este important să ai în vedere modificările traseului până acolo.

Compania Națională Aeroporturi București a făcut public un comunicat de presă referitor la modificările traseului uzual până la Aeroportul Otopeni. Modificările vor intra în vigoare de astăzi, 3 martie, și, dacă totul merge bine, ar trebui rămână în vigoare până la finalul lunii aprilie.

Accesul din DN 1 către Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, sensul de mers Bucureşti-Ploieşti, se va efectua prin sensul giratoriu de sub pasajul Otopeni din DN1, km 16+120, începând cu data de 3 martie, se arată în comunicatul Companiei Aeroporturi București. Este foarte important să aveți în vedere acest detaliu pentru a-ți plănui cum se cuvine durata drumului până la aeroport și pentru a nu te speria în cazul în care un taximetrist nu te mai duce pe drumul pe care îl știai.

image-2020-03-2-23696184-0-trafi

„Începând din data de 3 martie, ora 9:00, accesul auto la Aeroportul Internațional Henri Coandă București, pe sensul dinspre Capitală, se va efectua pe breteaua de nord, pe lângă actuala bandă de ieșire”, se arată în comunicatul Companiei Naționale Aeroporturi București, citat de Mediafax.

Această modificare de traseu are legătură cu un proiect mai vechi de modernizare a căii ferate din Gara de Nord până la Aeroport. Cu un pic de noroc, s-ar putea materializa în curând și nu vei mai fi nevoit să mergi cu taxiul la aeroport, cu un Uber, Bolt sau alt serviciu de ride sharing.

În practică, breteaua de acces existentă la această oră, pentru intrarea din DN 1 în Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, se va închide. Interdicția temporară este justificată prin executarea lucrărilor în interiorul sensului giratoriu de la Terminalul Sosiri al Aeroportului, în vederea realizării obiectivului „Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti – Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Bucuresti – Faza I, Racord CF la Terminalul 1”. Conducătorii auto sunt nevoiți să respect această restricție de circulație și să aibă în vedere marcajele de semnalizare temporară care vor facilita drumul către Aeroportul Otopeni, între 3 martie și 30 aprilie.