Toate parcurile din Bucureşti se vor deschide pe 15 mai

Toate parcurile, grădinile publice – inclusiv Grădina Zoologică – din Bucureşti se vor deschide pe 15 mai, a anunţat Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

“De vineri, 15 mai, se deschid toate parcurile, gradinile publice – inclusiv gradina zoologica -, si cimitirele din Capitala. Primaria Capitalei a propus acest punct pe ordinea de zi, care a fost si votat, in cadrul sedintei de azi a Comitetului municipal pentru situatii speciale de urgenta”, a spus Firea.

Primarul roagă toţi cetăţenii să evite zonele aglomerate, să păstreze distanţa socială, să se spele des pe mâini şi să se dezinfecteze.

De asemenea, Grădina Botanică a anunţat că își redeschide porțile. Publicul va avea acces în sectoarele exterioare, iar serele și muzeul vor rămâne, pentru moment, închise. Vizitatorii sunt rugați să respecte în continuare normele distanțării sociale și să nu se înghesuie, să păstreze față de alte persoane distanța recomandată de autorități.

În sectorul 2, parcurile au fost deja deschise încă de sămbătă în anumite condiţii, mai puţin locurile de joacă pentru copii, foişoarele şi zonele de fitness pentru adulţi.

Asadar, bicicletele si trotinetele sunt iarasi apte sa ruleze prin parcuri!