ECOTIC, împreună cu InfoCons, au lansat „Manualul de protecția mediului și colectare selectivă”, material destinat informării populației asupra practicilor corecte față de mediul înconjurător.
Imagine de ejaugsburg de la Pixabay
Manualul prezintă într-o manieră comprehensivă și într-un limbaj simplu informații utile și recomandări pentru cetățenii de toate vârstele, îndemnându-i să protejeze mediul prin colectarea separată a deșeurilor reciclabile.
Totodată, acesta reprezintă si un suport educațional pentru toți cei interesați de ecologie și care au dorința de a învăța cum pot avea grijă de mediu, și, implicit, de sănătatea lor. Acesta vine în sprijinul profesorilor, care doresc să ofere elevilor o educație ecologică de calitate, adunând toate informațiile practice si relevante într-un singur loc.
Manualul prezintă aspecte practice despre colectarea separată și reciclarea tuturor tipurilor de deșeuri, cu exemple clare privind cele care sunt reciclabile si care nu, un mic dicționar cu cei mai des întâlniți termeni din domeniul protecției mediului, și, nu în ultimul rând, un mic compendiu cu cele mai importante prevederi legislative. Totodată, acesta oferă și recomandări privind sortarea deșeurilor în gospodărie, precum si informații de interes privind protecția mediului în general.
Manualul poate fi consultat pe www.ecotic.ro/stiri/manualul-de-protectia-mediului-si-colectare-selectiva/
Manualul de protecția mediului este un instrument educațional util pentru toți cei interesați de protecția mediului și economisirea resurselor. Avem convingerea că, prin promovarea acestor exemple de bune practici și soluții în domeniul colectării și reciclării deșeurilor contribuim la dezvoltarea unei atitudini responsabile a cetățenilor români față de mediul înconjurător”, a declarat Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.
Un mediu mai curat înseamnă o viață mai bună, o viață mai sănătoasă. Cu o9atitudine putem cu adevărat să avem o viață la un nivel și un standard european”, a spus Sorin Mierlea, Președinte Asociația InfoCons.
Manualul va fi distribuit și către profesorii din învățământul pre-universitar în cadrul campaniei naționale de protecția mediului „Închide.Stinge.Reciclează.” implementată de InfoCons.
Scopul campaniei „Închide.Stinge.Reciclează.” este acela de a contribui la creșterea nivelului de conștientizare și informare a consumatorilor din România cu privire la consumul durabil, la micile schimbări ale modului actual de viață, care pot produce mari efecte benefice în viitor.