Entuziasmul. Poartă-te ca și cum l-ai avea deja

Entuziasmul. Poartă-te ca și cum l-ai avea deja

Cele mai multe lucruri în viață le facem în virtutea inerției, pentru că trebuie. Și nu de puține ori realizăm că plăcerea și bucuria de a face ceva nou, inedit sau o activitate de care suntem atrași nu am mai simțit-o de mult. Soluția este entuziasmul! Despre forța entuziasmului vorbesc lideri motivaționali ai lumii, și poveștile oamenilor de succes sunt întotdeauna așezate pe o bază solidă de entuziasm.

În ce constă forța entuziasmului?
Entuziasmul este impulsul motivațional care pune lucrurile în mișcare și ne ajută să ne urmărim scopul în viață. Fizicianul sco­țian Appleton, câștigător al Premiului No­bel, a plasat entuziasmul la baza descoperirilor sale, afirmând că „entuziasmul este mai important chiar decât aptitudinile profesionale“. Fără entuziasm sunt foarte greu de impus autodisciplina și nenumărate alte eforturi, atât de necesare în formarea măiestriei profesionale.

Entuziasmul întărește personalitatea. Trecerea de la apatie la entuziasm, prin înlocuirea unei atitudini indiferente cu o poftă nestăvilită de viață, este rețeta sigură pentru o viață împlinită. Entuziasmul sensibilizează spiritul, alungă monotonia și oferă o motivație puternică pentru schim­bare atunci când o dorești, dar și în scopul promovării și întăririi calităților pozitive.

Entuziasmul este sarea și piperul vieții. Marile realizări nu se datorează decât „flăcării“ care arde în sufletul unui om, acesta fiind entuziasmul. Imagi­nează-ți o zi în care începi lucrul plină de apatie și una în care demarezi rezolvarea problemelor cu entuziasm. Apa­tia dezvoltă ne­mulțumiri, pe când entuziasmul stimulează creativitatea.

Entuziasmul te eliberează de îngrijorare. Când ești entuziastă creș­te nivelul de optimism și încredere că vei reuși. Astfel, gân­durile pline de îngrijorare vor fi înlocuite de cele pozitive și îngrijorările dispar ca prin minune dacă te concentrezi către imagini sau situații cu rezultat final ce îți poate oferii satisfacții.

Entuziasmul te conduce spre suc­ces. S-a observat că oameni cu nivel crescut de inteligență, talent și creativitate nu au ace­leași rezultate spectaculoase. Ce face di­fe­rența? Entuziasmul, pasiunea cu care alții se implică în munca lor. Per­sonalitatea își spune cuvântul, și nu capacitățile creatoare. Pentru că entu­ziasmul te face să te dăruiești mai mult.

Cum să îți cultivi și să menții entuziasmul
Începe ziua cu veștile bune. Cele cinci minute după ce te dai jos din pat sunt decisive pentru starea de spirit a zilei. Dacă începi să te gân­dești: „Aoleu, câte am de făcut azi, trebuie să mă întâlnesc cu șeful cel mare…“ sau cu soacra, pe care nu o prea ai la inimă, etc., dispoziția se schimbă și elanul dispare. Dar dacă îți imaginezi ce lucruri minunate o să faci azi, vei practica o stare de liniște și calm și vei fi mulțumit(ă), entuziasmul însoțindu-te permanent. Practicarea zilnică a mo­ti­vației spirituale te poa­te încărca de en­tuziasm.

Fii deschisă față de viață, energică și dornică să înveți. Când un om vrea să învețe mereu ceva nou, întâmpină provocările vieții cu mintea deschisă și dezvoltă energie pentru a face totul perfect și a schimba lucrurile în bine, fiind entuziast. Orice lucru nou poate aduce un plus, iar orice lucru nou învățat atrage după sine noi experiențe și noi curiozități. Astfel, îți vei păstra entuziasmul la un nivel optim de progres.

Zmee – mandala colorate! Vino sa desenezi si tu „zmeul” tau: https://fb.me/e/8gxbthxVo

Învață să râzi și să te bucuri. Râsul și plăcerea, bucuria cu care faci anumite lucruri îți va aduce vitalitate, tonus pozitiv și lucrurile vor fi realizate cu ușurință. În consecință, îți va menține nivelul entuziasmului ridicat.

Poartă-te conform principiului „ca și cum“, iar dacă vrei să dobândești entuziasm, poartă-te ca și cum l-ai avea deja. Mergi la serviciu ca și cum ai avea entuziasm, și ai să observi cu ce plăcere și bucurie îți vei termina treaba. Avântă-te în ac­țiune, încarcă-te cu energie pozitivă, și vei vedea că vei atrage entuziasmul mereu de partea ta.

Păstrează-ți sufletul de copil. Huxley spunea: „Adevăratul talent de a trăi înseamnă să-ți păstrezi un suflet de copil până la adânci bătrâneți.“ Gândește-te la copiii care se joacă cu entuziasm, trăiesc orice clipă cu intensitate și răspândesc în jurul lor numai ener­gie. Ce înseamnă să ai suflet de copil? Să fii curios, să fii plin de iubire și de entuziasm.

Întreține entuziasmul pentru a-ți atinge un anumit scop, un obiectiv fascinant, o țintă care te domină, te motivează și de care nu poți scăpa. Apoi încearcă să întreții flacăra entuziasmului și hră­nește acest scop. După ce îl vei atinge, stabilește altele și altele, unul după altul, până când fiecare scop va fi bifat. Pentru că noi scopuri și noi obiective mențin spiritul veșnic treaz.