street food

European Street Food Awards – România 2023.Cine este campionul?

European Street Food Awards – 2023, juriul a ales reprezentantul României la cea mai mare competiție internațională de Street Food, adusă în țară de Amintiri Gustoase. Finala națională s-a desfășurat în cadrul festivalului CODRU, derulat în Pădurea Bistra, Ghiroda.

Concurenții au căutat să arate diversitatea și bogăția street food-ului autohton, iar cel mai bun va fi pe scena culinară din Germania, în cadrul Marei Finale European Street Food Awards 2023 din  Saarbrücken, Germania. 

Juriu de specialitate și publicul au evaluat produsele, prezentarea lor și au decis Campionul European Street Food Awards 2023 si, respectiv, Favoritul Publicului. Au fost evaluate gustul (60%), visual brandingul (20%) și inovația (20%). Sub semnul diversității, din meniul de care s-au bucurat festivalierii și jurații nu au lipsit burgerii suculenți, fiecare după rețete originale, pizza & pastele în roata de parmigiano reggiano, chicken butter, questadillas, mâncarea vegana sau asiatică, pita cu ou, cartofii belgieni prăjiti în untură rafinată de vită & cu sosuri deosebite, înghetețata artizanală și Mac and Cheese-ul American. Iar lista nu se oprește aici.

Cine sunt câștigătorii competiției European Street Food Awards – România 2023

BoRD13 FoodTruck a fost desemnat Campionul European Street Food Awards – România 2023 și va reprezenta țara noastră în marea finală. „Bord13 FoodTruck este un concept unic care aduce mai aproape arta bucătăriei de înaltă calitate, cu mobilitate și peisaje noi pe care street food-ul le oferă. Întregul nostru camion se transformă în doar câteva minute într-un restaurant mobil, un loc în care să te bucuri de burgerii și preparatele gustoase din meniu. Vrem ca Bord13 FoodTruck să fie o întâlnire pe care vrei să o repeți ”, spun Giorgio Plani și Sebastian Stancu, creatorii brandului născut la Deva. 

Un italian pasionat de gust, alături de un român care a revenit în țară după 20 ani și-au început din Deva investiția în street food, pe baze simple- gust bun și ingrediente simple, mixate cu tehnologie de top. Camionul lor este un adevărat Transformers Truck dedicat street foodului. Cei doi au pornit cu un restaurant pentru ca apoi să dezvolte afacerea odată cu investiția în echipă și în vanuri și camioane customizate pentru mâncarea stradală. 

Marele câștigător a fost ales de un juriu de specialitate, din care au făcut parte Chef Oana Coantă, Chef Liviu Lambrino, Chef Marco Favino, Ciprian Muntele, Laura Laurențiu, Cosmin Dragomir, Adrian Petrechescu și Andrei Voinea. 

10.000 de participanți la festivalul CODRU au primit buletine de vot pentru a evalua și decide dintre preparatele propuse la Finala  European Street Food Awards – România 2023, alegând câștigătorul People’s choice. Premiul publicului a fost adjudecat de LO’BURGERS. „Având în vedere că sunt bucătar de 14 ani, visul meu a fost dintotdeauna să am un Food Truck cu care să mă plimb prin toată România. Îmi doresc ca aromele și pasiunea pentru bucătărie să ajungă la cât mai multă lume”, a mărturisit Bogdan Iobonea. 

Din acest an, European Street Food Awards este reprezentat în România de Amintiri Gustoase, proiectul de promovare a gastronomiei locale care își propune să aducă bucătăria românească, autentică și reinterpretată, pe mesele generațiilor viitoare inclusiv prin intermediul street food-ului atât în plan local, cât și international.

Prin competiția internațională ESFA, street food-ul românesc poate să concureze cu cei mai buni din Europa și, în curând, din SUA. Este o modalitate de a premia respectul față de consumatori, timp în care ajungi să fii cunoscut în lume cu ce ai mai bun. Credem că BoRD13 FoodTruck va oferi onestitate specialiștilor internaționali, așa cum au făcut în cadrul finalei naționale European Street Food Awards – România”, declară Silvia Teodorescu, managing partner Zaga Brand, agentia care a construit proiectul Amintiri Gustoase.

European Street Food Awards – Grand Finale

Cei mai buni street fooderi din întreaga Europă își dau întâlnire pentru Marea Finală European Street Food Awards, în perioada 29 septembrie – 1 octombrie, în Germania, la Saarbrücken.  Participanții sunt selectați în urma finalelor naționale din 15 țări, iar campionii europeni vor avea parte și de o confruntare cu câștigătorii USA Street Food Awards, într-o ediție specială.  Mai multe informații despre European Street Food Awards – România pot fi găsite pe pagina de Facebook Amintiri Gustoase.