Greva climatică globală se mută în online pe 24 aprilie

Mişcarea Fridays for Future organizeaza pe 24 aprilie greva globală pentru climă online în contextul interzicerii evenimentelor publice în încercarea de a pune presiune pe decidenţii politici în condiţiile în care atenţia globală a fost acaparată de coronavirus, scrie The Brussels Times.

Greva se va desfăşura printr-o videoconferință, care va începe la ora locală 17:00. Elevii participanţi la grevă şi susţinătorii acestora vor putea contribui la eveniment publicând videoclipuri şi fotografii însoţite de eticheta #Netzstreikfuersklima.

Printre evenimentele dedicate acestei zile, se numără şi o campanie artistică, în cadrul căreia, la diverse puncte de pe teritoriul Germaniei, vor fi colectate tablouri până pe 20 aprilie.

Tinerii activişti de pe tot globul au început deja acțiuni în format digital. Grupurile locale și naționale organizând apeluri de grup sau webinarii.

Dar următorul eveniment va fi primul efort coordonat la nivel global, deoarece participanţii au fost nevoiți să se retragă de pe străzi pe măsură ce țările din întreaga lume au intrat în blocaj.

Potrivit mişcării, circa 630.000 de persoane au luat parte în Germania la cea mai recentă grevă pentru climă de la finalul lunii noiembrie. Poliţia din Berlin a estimat numărul de participanţi la 100.000.

Mişcarea Fridays for Future a criticat măsurile adoptate de guvenul german în scopul reducerii emisiilor cu efect de seră pentru combaterea încălzirii globale