Haine de firmă purtate, revândute la prețuri avantajoase, într-un proiect de responsabilizare a consumului

Retailerul Auchan va integra în hipermarketurile sale haine purtate prin programul „O nouă viață by Auchan” care va debuta în această lună. Programul de responsabilitate socială este axat pe economia circulară a hainelor și există deja în țările din Vest.

Etapa pilot va fi implementată în hipermarketul Auchan Cluj Nord, în incinta căruia sunt comercializate haine purtate, de la mărci renumite, la prețuri accesibile, printr-un parteneriat cu lanțul clujean de magazine de modă LaMajole.

Industria textilă este responsabilă pentru 10% din poluarea cu emisii de gaze cu efect de seră și doar 1% din textilele la nivel global se reciclează. Acest proiect are la bază cele trei principii ale economiei circulare – reducerea, refolosirea și reciclarea obiectelor vestimentare, reprezentând un pas important în continuarea acțiunilor noastre de reducere a amprentei asupra mediului înconjurător prin extinderea perioadei de utilizare a produselor. Prin programul „O nouă viață” susținem un consum responsabil de haine și încurajăm clienții să contribuie la un viitor mai sustenabil și prin achiziționarea unor haine care au mai fost îmbrăcate” , a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan Retail România.

Potrivit Auchan, intențiile companiei vizează extinderea acestui program și în restul hipermarketurilor din țară, completând astfel acțiunile deja existente de reducere a poluării textile.