Mașina care transformă puterea constantă a valurilor în electricitate

Mașina care transformă puterea constantă a valurilor în electricitate

Căutarea unor surse ieftine și eficiente de energie regenerabilă este una dintre cele mai presante provocări din lume în prezent. S-a acordat multă atenție morilor de vânt și centralelor solare. Cu toate acestea, există numeroase provocări care afectează aplicarea pe scară largă a Soarelui și a vântului ca surse primare de energie.

Eco Wave Power speră să deschidă un drum în lumea energiei regenerabile prin generarea de energie ieftină și eficientă dintr-o sursă mai puțin cunoscută – valurile oceanice. Consiliul Mondial al Energiei estimează că aproximativ 2 milioane de megawați de electricitate (dublu față de producția mondială actuală de electricitate) pot fi generați din valurile oceanului. Cu toate acestea, cea mai mare parte a acestui potențial rămâne neexploatat.

Fondată în 2011, Eco Wave Power este una dintre cele mai importante companii care a dus la bun sfârșit ideea de a genera energie electrică din valurile oceanului. Prima lor descoperire majoră a fost înregistrată în Gibraltar în 2015, când au reușit să construiască o centrală electrică care generează electricitate din valurile mării și să o integreze în rețeaua electrică a țării. Rețeaua de generare a energiei electrice de 100 de kilowați este în prezent în curs de modernizare. Ținta stabilită pentru centrală este de 5 megawați.

Ce face valurile oceanului mai bune?

Cel mai evident caz pentru valorificarea valurilor oceanului pentru producerea de electricitate prin energia eoliană și solară este natura constantă a valurilor oceanului. Energia eoliană și solară sunt intermitente și acest lucru face oarecum dificilă generarea unui flux constant de energie din ele. Electricitatea poate fi produsă din valurile oceanului atât ziua, cât și noaptea, pe tot parcursul anului. Tehnologia folosită de Eco Wave Power necesită doar valuri la o înălțime medie de 500 cm, o condiție care se întâmplă în majoritatea oceanelor, de cele mai multe ori.

A face lucrurile altfel

Eco Wave Power nu este cu siguranță prima companie care încearcă să genereze electricitate din valurile mării. Un număr bun de companii care au făcut această încercare s-au concentrat pe construirea de rețele electrice offshore. După ce a observat cu atenție dezavantajele acestei abordări, compania a decis că cea mai bună opțiune ar fi să înființeze stații onshore low-cost. În timp ce astfel de stații produc mai puțină energie electrică, principiul simplu de funcționare și costul de funcționare ieftin le fac mai economice.

The working principle

Plutitoarele Eco Wave Power pot fi atașate la structurile oceanice obișnuite create de om, cum ar fi stâlpi, digurile sau digurile. Plutitoarele vin cu geamanduri care se misca in sus si in jos, urmand miscarea ritmica a valurilor oceanului. Această mișcare creează presiunea care este convertită în electricitate prin intermediul unui generator.

Îndeplinirea standardelor de siguranță necesare

Imprevizibilitatea curenților oceanici este unul dintre obstacolele în calea instalării centralelor generatoare de energie electrică pe ocean. Când valurile devin prea puternice, rețelele electrice pot fi ușor distruse. Pentru a rezolva acest lucru, Eco Wave Power a încorporat cu succes un mecanism de protecție împotriva furtunii în sistemul lor. Acest mecanism are rolul de a bloca geamanduri generatoare de energie și de a le atașa de andocare pentru a le proteja de valurile potențial dăunătoare.

Ce rezerva viitorul?

Predicțiile despre puterea valurilor nu ar putea fi mai încurajatoare și nu există nicio îndoială că companii precum Eco Wave Power ar fi în fruntea creșterii anticipate. Proiecțiile actuale arată că am putea genera aproximativ 750 GW de energie valurilor și mareelor în 2050. Cu toate acestea, pentru a încuraja extinderea și acceptarea pe scară largă, anumite obstacole de reglementare și birocratice trebuie să fie extinse. Primul pe listă este absența unui tarif pentru energia electrică generată din valurile mării. Fără un tarif, potențialii investitori nu ar putea construi stații de generare.