Masinile zburatoare au un avantaj surprinzator

Airspeeder Mk3 a fost denumit „prima mașină de curse electrică și zburătoare din lume”. A fost construit cu scopul de a atinge viteze ametitoare. Poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 2,3 secunde. Este vorba de un elicopter quadrotor cu design sofisticat, conceput să concureze împotriva altor 10 vehicule din generația sa în cadrul unui campionat programat spre sfârșitul anului 2020. La bord nu vor fi piloți umani.

De la companii private ca Uber la NASA, o multime de actori lucreaza in prezent la dezvoltarea masinilor zburatoare si spera sa poata lansa un astfel de serviciu in anii urmatori.

Dincolo de promisiunea de a ne scapa de aglomeratia din trafic si de farmecul pe care il exercita asupra fanilor unui univers de tip jetsonian, aparatele de zbor electrice cu decolare si aterizare pe verticala, cum li se spune mai tehnic, se pare ca sunt o alegere mai buna pentru mediu chiar si decat masinile electrice de pe sosele.

Conform unui nou studiu, publicat in jurnalul Nature Communications de cercetatori de la Centrul pentru Sisteme Sustenabile din cadrul Universitatii din Michigan si de la Ford Motor Company, masinile zburatoare pot fi, cel putin in anumite conditii, raspunsul la stoparea incalzirii climatice, noteaza CNN.

Cercetatorii au comparat energia consumata de masinile electrice zburatoare cu cea consumata de masinile traditionale si de cele electrice si au constatat ca vehiculele zburatoare cu un pilot si trei pasageri, deci complet ocupate, genereaza cu 52% mai putine emisii de gaze cu efect de sera decat masinile conventionale si cu 6% mai putin decat cele electrice, pe distante de 100 de kilometri.

Cel mai palpitant sport cu motor de pe planetă

„Prima mașină de curse electrică și zburătoare din lume va concura într-un campionat anul acesta. Va fi cel mai palpitant și mai progresiv sport cu motor de pe planetă”.