SkyDrive dezvăluie vehicul zburător ultra-compact la CES 2022

SkyDrive, un startup din Tokyo, și-a prezentat vehiculul zburător ultra-ușor și compact, Model SD-03, în 2020, iar de atunci a făcut progrese semnificative cu acesta. Compania a prezentat acum o versiune la scară largă a vehiculului la CES 2022 din Las Vegas. Aceasta face ca aceasta să fie prima dată când compania își prezintă tehnologia în alte țări decât Japonia.

Mașina zburătoare SkyDrive este proiectată să decoleze și să aterizeze pe verticală, cu o stabilitate superbă, iar acest vehicul electric fără emisii permite transportul rapid și sigur din ușă în ușă oriunde, inclusiv utilizări pentru salvare în caz de urgență. Modelul SD-05 este în prezent în curs de dezvoltare și este privit ca un taxi aerian pentru World Expo 2025 de la Osaka. SkyDrive a avansat recent spre comercializare, odată cu acceptarea de către ministerul japonez al transporturilor a cererii sale de certificat de tip pentru SD-05 – o etapă majoră pe care niciun alt dezvoltator de vehicule zburătoare nu a atins-o în Japonia.

Mașina zburătoare SD-03 are aproximativ patru metri lungime, patru metri lățime și doi metri înălțime, iar atunci când este pusă la pământ, ocupă doar spațiul a două mașini parcate. Este echipat cu motoare electrice care antrenează rotoarele, SD-03 având patru locații cu câte două rotoare fiecare. EVTOL cu un singur loc are două perechi de elice care se deplasează în sus când mașina decolează, similar cu aeronava mică cu decolare și aterizare verticală (eVTOL).

Aeronava are o greutate maximă la decolare de 400 kg, o viteză maximă de croazieră de 50 km/h și o durată de zbor de până la 10 minute. Compania spune că vehiculul său zburător compact a finalizat testele pentru zborul pilotat.

„Modelul SD-03 este punctul culminant al expertizei noastre în tehnologiile de drone și inginerie aerodinamică. Ceea ce ne dorim să vedem în viitor este că vehiculele fără emisii de la SkyDrive decolează și aterizează în parcare și heliporturi deasupra clădirilor, făcând călătoria cu avionul din ușă în ușă o alegere realistă a transportului urban zilnic”, directorul operațional SkyDrive. a spus Takehiro Sato. „Lucrăm mai mult și mai rapid ca niciodată pentru a face din această revoluție a mobilității o dată într-un secol o realitate.”