Moscova devine verde: capitala Rusiei vrea o flotă de autobuze complet electrică până în 2030

Moscova intenționează să crească de patru ori numărul autobuzelor electrice pe care le operează în anii următori și să înlocuiască toate vehiculele de transport public pe benzină sau diesel cu alternative mai ecologice până în 2030, a declarat un oficial de transport în oraș, potrivit Reuters.

Mosgortrans, care administrează vasta rețea de autobuze și tramvaie din Moscova, a anunţat că flota sa de aproximativ 600 de autobuze electrice va fi extinsă cu 400 de vehicule până la sfârșitul anului, cu încă 420 în anul următor și apoi cu 855, aducând flota la peste 2.000 e-autobuze.

„În fiecare an, planul va fi înlocuirea tuturor vehiculelor de transport public pe roți cu autobuze electrice”, a spus Artyom Burlakov, șef adjunct al departamentului de proiecte inovatoare la Mosgortrans.

Activiștii de mediu au salutat inițiativa.

„De asemenea, cumpără tramvaie noi, mai eficiente din punct de vedere energetic, ceea ce este un lucru bun”, a spus Mikhail Babenko, șeful programului de economie verde la World Wildlife Fund (WWF) Rusia.

Babenko a spus că mai este un drum lung de parcurs, când vine vorba ca moscoviții să își schimbe propriul comportament și să întoarcă spatele mașinilor în favoarea unor alternative mai ecologice.

La fel ca Bucureştiul, capitala Rusiei este cunoscută pentru blocajele sale de trafic.