Tu te-ai intrebat oare cat e de nesanatos nelipsitul popcorn pe care-l mancam seara cand vizionam cate un film, in loc sa gustam niste… conopida? Cel mai probabil faptul ca nu este crud, se gateste la foc in putin ulei sau in microunde nu este tocmai ok pentru organism. Dar inca mai cautam raspuns pentru intrebarea: cum se consuma porumbul crud? Pana gasim un raspuns, iata o alternativa pentru o gustare sanatoasa ce poate inlocui popcornul:
Timp de gătire: 15 min
Ingrediente
- 2 bucati de conopida mici sau una medie
- Ulei de masline
- Sare
- Boia de ardei iute
- Fulgi de drojdie inactive
- 7 lg seminte de floarea soarelui decojite
- 7 lg apa
- Zeama de la o jumatate de lamiae
- Usturoi
Mod de preparare
Conopida se taie marunt asemeni floricelelor de popcorn. Se amesteca cu ulei de masline, sare, boia si fulgi de drojdie inactiva.
Pentru sos am pus in blender semintele de floarea soarelui cu apa, zeama de lamaie(se toarna treptat, dupa gust) si un varf de cutit de sare si se blenduieste pana rezulta o crema fina, asemanatoare la gust cu smantana. Apoi se adauga in blender usturoi dupa gust. Noua ne place cu mult usturoi 🙂
Pofta buna!