Plogging. Sportivi amatori curăță zone din Ilfov, Constanța și Prahova

Plogging. Sportivi amatori curăță zone din Ilfov, Constanța și Prahova

„Plogging pentru România” se va desfășura astfel:

  • Ilfov 15-16 august 2020,
  • Constanța 12-13 septembrie 2020,
  • Prahova 19-20 septembrie 2020.

Prima activitate se va desfășura în pădurea Cernica și va fi realizată în parteneriat cu Asociația Adevărații VeloPrieteni, un grup de sportivi amatori pasionați de mersul pe bicicletă.

Cei interesați să se alăture proiectului și să devină voluntari pentru unul dintre cele trei evenimente se pot înscrie pe platforma oficială.

Până acum, prin acțiunile eco sportive Plogging pentru România s-au strâns aproximativ 7 tone de gunoaie și plastic din păduri.

Evenimentele „Plogging pentru România” se vor derula respectând normele legislative în vigoare privind siguranța în contextul Covid-19: în cadrul acțiunilor, grupurile de sportivi amatori voluntari în proiect vor fi împărțiți în grupuri de maximum 10 persoane, vor respecta distanțarea și vor purta masca de protecție.

Plogging pentru România Ediția 3 este finanțat de programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow.

„Ne propunem să curățăm de plastic și deșeuri, de sticle și gunoi menajer pădurile din România, să le lăsăm în urmă luminoase, aerisite, curate, așa cum trebuie să fie mereu. Și vom face asta în alergare sau pe bicicleta, prin evenimente eco-sportive”, au transmis organizatorii.

Conceptul de strângere a gunoaielor în alergare poartă numele de plogging, este de origine suedeză și este compus din două cuvinte: jogging + plocka up (a ridica, în limba suedeză).

Fiecare ediție a programului Plogging pentru România presupune aproximativ cinci ore de strâns gunoaie și deșeuri, urmate apoi de o tură de alergare, bicicletă, hiking sau alt tip de mișcare, în pădurea proaspăt curățată.

Asociația contorizează kilometrii pe care îi parcurge cu voluntarii în alergare sau cu bicicleta și, bineînțeles, kilogramele de deșeuri strânse, pe pagina proiectului.

VIDEO Trend nou: plogging – aduni gunoaie în timp ce alergi