Trei noi tractoare româneşti, fabricate în perioada pandemiei, lansate pe piaţă de IRUM Reghin

Cel mai important producător de tractoare din România, IRUM Reghin, lansează trei noi modele de tractoare agricole, destinate fermelor de familie, realizate în perioada de restricţii din cauza pandemiei de coronavirus.

Potrivit companiei, acest demers face parte din strategia sa de susținere a relansării agriculturii românești.

Tractorul IRUM TAG 3100 va avea 30 de cai-putere, modelele IRUM TAG 5025 C – 5025 CH vor avea 47 de cai-putere, iar modelele IRUM TAG 6225 C – 6225 CH vor avea 60 de cai-putere. Prețurile acestor tractoare vor fi cuprinse între 10.000 și 20.000 de euro.

”Noile tractoare IRUM sunt destinate mai ales fermelor de familie. Inițiativa de a dezvolta aceste modele contribuie la susținerea dezvoltării durabile a agriculturii românești. Prioritatea Organizației pentru Alimentație și Agricultură din cadrul ONU, dar și cea asumată de Ministerul Agriculturii este tocmai dezvoltarea fermelor de familie, iar contribuția noastră la susținerea acestei inițiative este reprezentată de producția de tractoare românești, la prețuri corecte, echipate cu multă grijă față de mediu”, spune Mircea Oltean, CEO IRUM Reghin.

Noile tractoare IRUM vor fi echipate cu motoare stagiul 5 de poluare și opțiunea power shift, care face utilajul mult mai ușor de manevrat.

Vehiculele pot fi folosite inclusiv la lucrări din domeniul legumiculturii, solariilor, viticulturii, pomiculturii sau pe câmp. Utilajele vor putea fi folosite și la lucrări precum cele de cosit sau greblat.

IRUM a lansat, în 2018, noul tractor agricol românesc, după o pauză de mai bine de zece ani, conceput și produs la Reghin, modelul TAGRO. Compania are peste 500 de angajați, care lucrează în producție, dar și în cadrul Centrului de Cercetare și Dezvoltare Tractoare Agricole și Forestiere IFOR.

Cele trei tractoare agricole sunt lansate pe piaţă după ce IRUM Reghin a început, anul trecut, producţia de serie a primului tractor agricol, TAGRO, conceput şi construit de inginerii societăţii, lansat în toamna anului 2018, la INDAGRA, la 15 ani de la dispariţia producţiei de tractoare din România.

Tractorul agricol românesc a fost conceput în primul centru de cercetare-dezvoltare pentru utilaje agricole şi forestiere din România, iFOR, inaugurat în septembrie 2015 la IRUM, în urma unei investiţii de aproximativ 12 milioane de lei.

IRUM Reghin a fost fondată în 1953 şi a devenit o societate cu capital complet privat în anul 1999, când societatea Maviprod a preluat-o şi a menţinut obiectul principal de activitate prin fabricarea de maşini şi utilaje dedicate industriei forestiere.