Pulpe de pui la cuptor reteta simpla, clasica, cea mai simpla si mai gustoasa friptura de pui. Cum se fac pulpele de pui la cuptor?
Pulpe cu pielea crocanta si carnea aromata, moale si suculenta.
Cea mai simpla si mai gustoasa friptura, care place tuturor si nu ai cum sa dai gres cu ea, e friptura de pui la cuptor. Pur si simplu pui totul in tava si restul face cuptorul.
Ce ingrediente folosim pentru reteta de pulpe de pui la cuptor?
- 2-2-5 kg de pulpe de pui (parlite, curatate, spalate bine)
- sare
- cimbru
- piper
- optional: rozmarin
- 2 capatani mari de usturoi
- 2 ardei capia
- boia de ardei dulce
Cum se face reteta de pulpe de pui la cuptor?
Pregatim amestecul de condimente pentru friptura de pulpe la cuptor
Punem 2 lingurite cu varf de sare, 1 lingurita rasa de piper, 1 lingurita cu varf de cimbru, 1 lingurita cu varf de boia de ardei dulce.
Amestecam bine toate condimentele, pana ajungem la o consistenta uniforma.
Cu acest amestec presaram pulpele, pe ambele parti si le masam bine. Pulpele trebuie sa fie bine acoperite cu aceste condimente.
Punem si ardeii in tava de cuptor, presaram si usturoiul taiat felii, apoi si rozmarinu.
Acoperim tava cu folie de aluminiu sau puteti folosi o cratita sau tava cu capac.
Coacerea pulpelor de pui la cuptor
Punem tava in cuptor, la o temperatura de 200-220 de grade Celsius. Nu trebuie sa punem apa si nici ulei, friptura se va gati in sucul propriu.
Sfaturi
O sa vedeti cata apa si grasime isi lasa, asa ca nu mai avem nevoie sa adaugam noi nimic. Daca musai doriti ca pielea sa fie mai crocanta, puteti adauga 2-3 linguri de ulei sau 1 lingura de unt – pentru o savoare mai aparte.
Puteti pune si legume de desubt: cartofi, ardei gras, morcov, fasole pastai…
Va recomand ca in momentul in care cumparati carnea de pui din comert, sa alegeti carnea de pui crescuti la sol, fara antibiotice. Cititi etichetele si veti vedea aceste informatii.
Exact la fel se pot gati si aripioare, piept sau pui intreg – taiat bucati.
Pulpe de pui la cuptor reteta simpla
Lasam tava la cuptor, verificam dupa o ora, sa vedem daca pulpele sunt gata. Coacerea dureaza in functie de tipul de carne folosita.
Dupa o ora intepam pulpele, daca furculita intra usor si nu curge zeama, acestea sunt patrunse. Daca curge zeama, le lasam sa se mai gateasca. Asa arata cand sunt gata.
Mod de prezentare si servire pentru Pulpele de pui la cuptor
Asezam pulpele pe un platou, turnam si sosul din tava deasupra, apoi decoram cu ramurele de rozmarin proaspat.