Restart Energy lansează o emisiune de obligaţiuni verzi şi vrea proiecte în regenerabile de 500 de milioane de dolari până în 2025

Restart Energy, furnizor independent de energie electrică și gaze naturale cu capital românesc, va lansa o emisiune de obligaţiuni verzi prin care vrea să obţină între 3 şi 5 milioane de euro pentru investiţii, potrivit unui comunicat al companiei.

Emisiunea de obligaţiuni este de altfel şi cel mai important plan al companiei la început de an. Dobânda va fi de aproximativ 8-10%, iar listarea la Bursa de Valori Bucureşti va avea loc în următoarele săptămâni. Plasamentul va fi intermediat de societatea de brokeraj Goldring.

“Emisiunea de obligaţiuni este o primă etapă în executarea strategiei noastre privind numărul de clienţi, integrarea de active de producţie regenerabilă, extinderea regională şi atingerea ţintei de a furniza energie 100% din surse regenerabile. În următorii cinci ani vizăm atingerea unor ţinte ambiţioase, dar realizabile: capacităţi de producere de energie regenerabilă de 500 MW, 300.000 de clienţi retail şi business, o cotă de piaţă de 2,5% la energie electrică şi 1,5% pentru gaze naturale pe un model complet digital. Suma obţinută prin această emisiune de obligaţiuni ne va ajuta să ne atingem aceste obiective”, a declarat Armand Domuţa, CEO şi fondator Restart Energy.

Proiecte de 500 de milioane de dolari până în 2025

Compania vrea să lanseze anul acesta un plan de achiziţii şi dezvoltare de proiecte de energie regenerabilă cu o capacitate de 500 MW. Proiectele urmează să fie finalizate până la sfârşitul 2025. Conducerea companiei îşi doreşte ca în fiecare an, până în 2025, să achiziţioneze şi să dezvolte 100 MW de proiecte solare, eoliene, biogaz, biomasă şi energie geotermală.

“Acest plan al Restart Energy va avea nevoie de investiţii de aproximativ 100 de milioane de dolari pe an. În acest sens, de curând Restart Energy a intrat într-un joint venture cu compania de consultanţă şi administrare a fondurilor Interlink Capital Strategies (SUA). Acesta parteneriat va susţine Restart Energy în executarea strategiei de dezvoltare de proiecte de energie verde în valoare de 500 de milioane de dolari în România şi în ţările vecine, concomitent cu extinderea pe piaţă americană”, se menţionează în comunicat.

Pe lângă achiziţia şi dezvoltarea de proiecte de 100 MW anul acesta, conducerea companiei vrea că în 2021 să dubleze volumele furnizate către consumatori atât pentru furnizarea de energie, cât şi pentru gaze naturale.

Restart Energy este un furnizor independent de energie electrică şi gaze naturale, cu capital 100% românesc, înfiinţat în 2015 la Timişoara. Restart Energy are peste 30.000 de clienţi persoane fizice şi aproximativ 5.000 de clienţi corporate. Compania are operaţiuni în România şi Serbia şi, începând cu 2021, intenţionează să se dezvolte pe mai multe pieţe europene, inclusiv Germania şi Spania.