Vrei sa vezi ca poti si singur?

De fiecare data cand ti se intampla ceva neasteptat, ceva care nu corespunde planurilor sau agendei tale, ai doua variante prin care vezi situatia: fie privesti partea plina a paharului, fie o vezi pe cea goala.
Nimic pozitiv cu acest Covit 19, si totusi…faptul ca ne tine in casa, poate ca ne ofera ceva timp mai mult sa ne regasim.
Vreau sa-ti propun un serial de 3 episoade consecutive in care sa-ti vorbesc despre importanta acestei intoarceri catre Sinele tau si cum poti lucra cu Sinele in folosul tau, unica posibilitate de a scapa de frica, de anxietate si sa iti poti mentine sau recapata sanatatea.
Este bine sa urmaresti toate episoadele pentru ca vor avea continuitate si daca vei rata sa citesti vreunul, intoarce-te si citeste-le.
Daca un eveniment se intampla sa fie de mare impact incat iti rastoarna cu susul in jos scara valorilor, te simti împiedicat să rezolvi situatia pentru ca pur si simplu nu poti defini clar care este problema reală si nici nu-i vezi finalul.
De multe ori insa, nu este nevoie neaparat de un soc ca sa ajungi sa fi copleșit de amploarea lucrurilor care iti provoacă suferință, si adunand rateu dupa rateu, pierzi orice speranta sa mai poti iesi din bucla neputintei.
Uneori nu este nevoie nici macar sa observi cum devin lucrurile.
Când ești tânăr ți se pare că toată lumea este a ta. Ești neînfricat, ambițios și plin de viață.
Apoi, undeva de-a lungul anilor, fara sa-ti dai seama incepi sa te abati de la calea ta fără să vrei.
La început promiți că vei reveni imediat după ce vei plăti ratele la casă, vei crește copiii sau vei depăși o provocare pentru sănătate, …dar, nu ai făcut-o niciodată !
Ajungi să crezi că timpul este pierdut, că ești deja bătrân, că viața ta s-a scurs și aspirațiile tale au fost puse pe tușă.
Cand simti ca lucrurile te depasesc, incep scenariile prapastioase, totul te enerveaza, nu mai ai deloc rabdare, ai doar indoieli si toate fricile de pe pamant.
Anxietatea se inslaleaza cu drepturi depline si incep atacurile de panica.
Cand esti plin de temeri, te zbati in incertitudine si ti-e foarte greu sa iei decizii.
Iti este greu sa vezi o cale convenabila mai ales cand esti singur si nu ai niciun sprijin, nu ai pe nimeni cu care sa rezonezi si sa- ti imparti nelinistea, cineva care sa te inteleaga, si caruia sa-i impartasesti din intimitatile tale.
Aici vad eu ajutorul pe care ti-l pot oferi. Pot fi alaturi de tine daca imi vei impartasi nevoile tale.
Iti pot aduce informatii si iti pot arata metode cu efecte sigure si imediate fara vreo investitie inafara mintii tale si a resurselor tale interioare, sa poti scapa de anxietate si sa capeti o stare buna de sanatate. Ai nevoie doar de propria dorintă de vindecare. Sunt cele mai eficace tehnici folosite in cabinetuil de psihoterapie, pe care le poti folosi singur fara sa cheltuiesti vreun ban pe terapie.
In episodul urmator iti voi arata care este strategia de urmat, cum poti transforma convingerile si obiceiurule astfel incat sa dobandesti atitudinea invingatorului.
Îți mulțumesc dacă ai ajuns să citești până aici mesajul meu.
Te rog sa dai share – acestui material
CONTEAZĂ mult parerea ta, si de aceea te rog raspunde-mi la intrebarea :
“pot influenta destinul ?”

Articol scris de Violeta Preda

https://www.facebook.com/violetapreda20/posts/144522777089897