Ce sistem de supraveghere video să alegi pentru locuința ta?

Într-o perioadă în care ești conectat în permanență la tehnologie, ai foarte multe activități zilnice și de cele mai multe ori ești plecat multe ore de acasă, este foarte important ca să știi totuși ce se întâmplă pe proprietatea ta atunci când lipsești. Ca o măsură de siguranță, apelezi la sistemele de supraveghere video, care sunt o alegerea perfectă pentru a avea un control bun asupra a ceea ce se întâmplă la tine acasă.

Din ce sunt formate sistemele de supraveghere video?

Sistemele de supraveghere video sunt formate din camere video, iar aici varietatea produselor pe care le găsești este mare. Unele dintre acestea îți oferă o imagine mai puțin clară, însă altele îți oferă imagini clare de o calitate maximă. Cele mai multe camere de supraveghere au și sistem audio, ceea ce înseamnă că poți auzi ce se întâmplă, nu doar să vezi imaginile. Există și camere cu termoviziune pentru a asigura imagini calitative pe timpul nopții. Camerele de supraveghere pot fii wireless sau funcționează conectate la un sistem de alimentare, folosind un transformator 12v. Pe lângă aceste camere de supraveghere ai nevoie și de un DVR/NVR, care este de fapt un computer în care sunt stocate imaginile înregistrate de către camere. Un mare avantaj îl constituie faptul că ai acces la camerele video de oriunde te-ai afla, cu ajutorul unui telefon inteligent care are instalată o aplicație aferentă sistemului tău de supraveghere.

Cum alegi sistemele de supraveghere potrivite?

Alegerea celui mai bun sistem de supraveghere este o responsabilitate, trebuie să să se aibă în vedere mai mulți parametrii, ca eficiența acestuia să fie cea dorită. Trebuie să se țină cont de mărimea perimetrului supravegheat, particularităţile de poziționare ale reședinței, dimensiunea acesteia. De asemenea trebuie să se analizeze cu atenție necesitățile. Ai nevoie de supraveghere live sau de material înregistrat şi păstrat pentru o anumită perioadă?

În funcție de aceste caracteristici de va selecta tipul sistemului, numărul de camere, dimensiunea hardului de înregistrare dar şi celelalte accesorii ce vor oferi mai multă siguranță. Trebuie să iei în calcul dacă ai nevoie doar de supraveghere diurnă sau se impune integrarea de camere cu senzori infraroșu. Ai nevoie de camere care să detecteze mişcarea ori doar să obţii o imagine de ansamblu a perimetrului. Un alt detaliu important este legat de tipul supravegherii. Dacă îţi doreşti să sporeşti siguranța doar în exterior, poţi alege să montezi doar camere exterioare, pentru interior pot opta pentru camele la vedere, dar şi pentru variantele ascunse, ce îţi pot furniza informaţii valoase cu privire la activitatea desfăşurată în lipsă. 

Cum poți suplimenta siguranța căminului tău?

Pentru a fii sigur că ai asigurat siguranța căminului și familiei tale, îți recomandăm ca pe lângă sistemul de supraveghere video să ai și un sistem de alarmă, care te va anunța dacă persoane neautorizate pătrund pe proprietatea ta. La fel ca și în cazul camerelor de supraveghere, acesta poate fii accesat de pe telefon și ești conectat în timp real la el. Aceste sisteme de alarmă au la bază senzorii de mișcare care pot fii montați fie doar la intrarea în locuință, fie în fiecare încăpere din casă. Cauți mai multe componente electronice de înaltă calitate? Vizitează tme.eu unde poți alege dintre cele peste 500 000 de produse disponibile. Iar dacă tehnologia nu te convinge pe deplin, apelează la câinii de pază. Rasele special destinate pentru paza și protecția locuinței tale, cum ar fi ciobănesc german, doberman sau ciobănesc caucazian, sunt foarte eficiente, iar pe lângă asta te alegi și cu un prieten de nădejde.