Trifoi Fest – festivalul cu probabil cea mai mică amprentă ecologică din România

„O oază de lumină”. Așa a descris un vizitator prima ediție Trifoi Fest. O expozantă a
apreciat „dinamica care le-a tot desenat zâmbete”, iar o voluntară s-a lăsat „vrăjită de
simplitatea, candoarea și frumusețea evenimentului”. În spatele acestor emoții generate stă
efortul organizatorilor de a schimba paradigma organizării de evenimente în România și de
a crea festivalul cu cea mai mică amprentă ecologică la nivel național.

Prima ediție a festivalului ecologic Trifoi Fest a avut loc weekendul trecut în București, în Parcul Romniceanu din Cotroceni. Trifoi Fest 2021 a fost primul festival din România cu o abordare holistică asupra impactului pe care îl are orice organizare de evenimente asupra mediului înconjurător.

Vizitatorii s-au putut bucura de produse alimentare, produse de îngrijire și de curățenie, haine și accesorii, obiecte de mobilier, cărți și alte alternative ecologice, durabile sau biodegradabile, obținute fără risipă sau din deșeuri, toate vegane. Au povestit cu expozanții despre cum îți poți reduce amprenta ecologică personală, acoperind tot spectrul nevoilor de bază: hrană, îngrijire, energie, transport, locuire.

Unii dintre cei prezenți au participat la dezbateri despre prevenirea deșeurilor, compost, activism de mediu, descreștere economică și colapsul civilizațiilor complexe. Au pus întrebări reprezentanților autorităților publice și ai societății civile, dar și experților în managementul deșeurilor, cercetătorilor și antreprenorilor preocupați să reducă risipa.